Laatste dag in Svaneti

1 mei 2026 - Mestia, Georgië

Vandaag de laatste dag in Svaneti. Vanmorgen al vroeg op pad naar het begin van de trail naar Chalaadi Glacier. Een flinke stijging over rotsen, sneeuw en gladde paden. Langs de rivier verder omhoog naar 1830 meter hoogte. Shota en Marjolein lopen voorop. Ik merk dat de stijging mij veel energie kost en denk aan jou…….’zoek de randjes van je avontuur niet op’ en ‘luister naar je lijf’. Of woorden van gelijke strekking. Ik kies voor mijn eigen tempo en dat bevalt mij goed.
Na bijna 2 uur kom ik bij het begin van de gletsjer. Indrukwekkend……Maar veel vallende stenen en de opdracht om niet te schreeuwen…….we komen in gevaarlijk gebied. Shota geeft het sein om terug te keren omdat het te gevaarlijk wordt. Na anderhalf uur dalen weer op het startpunt terug. Een waanzinnig mooie ervaring. In ons guesthouse even een rustpauze genomen. Daarna het dorp in om boodschappen te doen en een koffietje. Ik neem ze mee uit eten en dat laten we ons goed smaken. Op het terras van het guesthouse blikken marjolein en ik terug op de week. Blij met deze goede ervaring en het delen van onze terugblik. We kunnen allebei weer positief verder op onze ingeslagen weg. Zij benoemt ook de goede invloed die jij op mij hebt…………

Koffers inpakken en naar bed (het is inmiddels kwart over negen). Morgen om 6 uur op. Rond 7 uur gaan we rijden naar Kutaisi. En dan in de namiddag vliegen naar Dortmund.
Ik verlang er naar om je weer te zien en aan te raken lieve Nynke.

1. Nynke Wildeman-Sprietsma:
    1 mei 2026
    Wat een verhaal en wat een reis hebben jullie gemaakt. Prachtig om te lezen. Ontmoeten, meehelpen en zelf het avontuur opzoeken. Een prachtige combinatie.
    Vandaag wel een heel bijzondere tocht gemaakt. Er zaten prachtige foto's bij.
    Ik hoop je ook mijn foto's van onze gletsjer tocht nog eens te laten zien.
    Fijn dat jij en Marjolein, vrienden kunnen zijn en dat jullie vriendschap van vierkant naar rond is gegaan.
    En dan morgen nog een spannende rit. Ik hoop en wens dat de wegen redelijk begaan-baar blijven. Nog 2 nachtjes en dan kunnen we hoop ik een paar rustige dagen en tjd voorelkaar hebben. Zie er ook naaruit omelkaar te zien en voelen.
    Ik vond je op de laatste foto erg mooi staan. Die kleur jas staat je ook erg goed en dan in zo'n prachtige omgeving.💕
    Tot morgenmiddag. Geef je tegen die tijd door hoelaat? Liefs en een dikke 👄