Afsluiting reis
30 mei 2024 - Medan, Indonesië
Het is donderdagmiddag 30 mei. Zojuist een uitgebreide lunch gehad met alle betrokkenen bij het 'Advies op Locatie'. Ook de PUM representative voor Indonesië, Roderick Buiskool was daarbij aanwezig.
Eerst even terug naar woensdag. Een dag volop discussies met docenten, decaan en hoofden van de 2 opleidingen over mijn bevindingen en adviezen. In de loop van de middag een slotgesprek met de secretaris van de universiteit. Hij deelt mijn impressies en adviezen. Een vervolgstap in de vorm van een SWOT heeft zijn instemming. Er komt een vervolgverzoek voor PUM-support.
's Avonds mijn eindrapport geschreven. In de komende weken volgt nog een de-briefing online. En dan eindigt vooralsnog mijn 'carrière' van 5 jaar bij PUM. In het jaar dat een PUM'er 72 wordt, mag je nog op reis. Daarna niet meer.
Ik wacht op andere uitdagingen. En die komen er vast wel.
Vanmorgen een afscheidsceremonie bijgewoond. Met alle betrokkenen bij het bezoek. De ceremonie werd ingeleid met een gezongen gebed door de imam. Daarna veel toespraken en bedankjes. Ik heb daar dapper aan meegedaan. Een fraai batikshirt kreeg ik als herinnering. De universiteit hoopt op een vervolg.
Nu even de tijd overbruggen tot ik naar het vliegveld ga in Medan. Mijn vlucht gaat om 20:00 uur naar Singapore. Daar anderhalf uur wachten tot om 24:00 uur de vlucht naar Amsterdam vertrekt. Verwachte aankomst in NL is 07:00 uur locale tijd. 16 uur onderweg (12.000 km).
(Een volgende reis is eind juni naar Roncesvalles in Spaans Baskenland. Maar dan met de trein).
Zin om kinderen en kleinkinderen weer te zien na 2 weken. Fijn dat vriendin Ria Flemming mij opwacht!
Ik wil iedereen bedanken voor het volgen van en af en toe reageren op dit reisblog. Speciale dank aan:
* Nico Schulte Nordholt voor de adviezen over Sumatra en de cultuur a de universiteiten;
* Schoondochter Mieke Oost voor de adviezen over Indonesië en de IT-sector;
* Schoonzoon Tommy Pauws voor de adviezen ivm het gebruik van A.I. en ChatGPT
NB
Met een aantal vertegenwoordigers heb ik voorzichtig geprobeerd om hun motto te bespreken. Nieuwsgierige vragen stellen zonder te oordelen. Het motto van de universiteit is "Mencetak Generaci Unggul dan Religius". In de Engelse vertaling op de website staat geschreven "Het creëren van een superieure en religieuze generatie". In de omschrijving lees ik : Je zult een unieke leerervaring vinden die wetenschap en technologie op één lijn brengt met religieuze waarden om mensen met een goede moraal en integriteitskarakters voort te brengen, en ondersteund door een verscheidenheid aan interesse-talentactiviteiten om het maximale potentieel te ontwikkelen.
Het roept veel vragen op........
Het kikkerland heet je weer welkom.
Hoop je in juli te zien en bij te praten!...saluti da Fornovo, Italy
Een goede vlucht gewenst. 🛫
Home sweet Home. ❤️
Wel thuis.
In ieder geval heb je deze mooie ervaring binnen. Super gaaf!